2005-07-09

BOSS:

1 - "En av grabbarna"

Sveriges första ligistbok blev en braksuccé och trots begränsat med massmedial uppmärksamhet i form av exempelvis recensioner så sålde den första upplagan slut på mindre än en vecka. En än större andra upplaga är nu beställd från tryckeriet och mycket talar för att boken går upp på topplistan över de mest sålda böckerna i landet just nu! Förlaget bör även skänka en tacksamhetens tanke till SvFF:s ordförande Lars-Åke Lagrell som i ett av sina mindre begåvade uttalanden manade till bojkott av boken vilket säkert sålde ett X antal exemplar extra. Notera även att hycklarna på Aftonbladet visade upp sig från sin rätta sida genom att gladeligen ta emot förlagets pengar genom att publicera annonsen "Köp boken Lagrell vill stoppa" i sin rosa tidning...

2 - "Silenzio stampa"

Är det något vi gillar så är det när stora fotbollsklubbar, påfallande ofta italienska, inför pressbojkott, populärt kallat silenzio stampa. Detta innebär att ingen spelare uttalar sig för media vilket stör sportjournalisterna, inte sällan våra svenska kvällstidningar, något oerhört. Stora föredömen här är Zlatan Ibrahimovic och hans Juventus. Zlatan som för övrigt förtjänar ett särskilt omnämnande för sin fortsatta bojkott av framförallt Aftonbladet. Silenzio stampa innebär också att vi slipper läsa och höra intetsägande intervjuer med så kallade fotbollsstjärnor som ger inprogrammerade svar på ännu fler dumma och tröttsamt upprepande frågor. Silenzio stampa innebär även att vi slipper stora svarta chockrubriker som "Zlatan erkänner: En gång åt jag fisk!" eller "Zlatan erkänner: En gång gick jag mot röd gubbe!". Tystnad mot pressen är för övrigt något som hela AIK Fotboll borde införa enligt våran mening.

3 - AIK:s fotbollslag

Det finns få om inga som så flitigt förekommit på denna lista som AIK:s fotbollsspelare. Men då på den mindre smickrande Joshlistan. Därför är det på sin plats att nu även hylla spelartruppen som med Rikard Norlings seriösa och fasta hand börjat uppvisa helt andra takter än vad vi vant oss vid de senaste fem säsongerna. För första gången på väldigt länge så skönjar vi lite ljus i den gråa AIK himlen!

--------------------------------

JOSH:

1 - David Ljung & Fredrik Björck

Gnällspikarna har den senaste tiden gjort sina röster hörda via massmedia. Att Ljung är socialt helt missanpassad och Björck helt utan självinsikt torde väl stå klart vid det här laget. Men att inga fler klubbar än AIK upptäckt detta är märkligt. Vi lider nästan med Helsingborgs IF som tvingas dras med sådant slödder i spelartruppen. Förresten. Någon som vet om Rose-Marie fortfarande sitter i en rullstol bakom ena målet och håller hårt i Davids klarinett?