2007-08-04

BOSS:

1 - Uefa cupen

Nu när den allsvenska gulddrömmen känns närmast körd så är det skönt att kunna vända blickarna mot Europa och Uefa cupen. Nordirländska Glentoran slogs tillbaka med sammanlagt 9-0 i den första kvalomgången. I den andra kvalomgången väntar nu lettiska Metalurgs som ska vara överkomliga. I huvudturneringen är det sedan en omgång till som ska klaras av innan AIK når det förhoppningsvis penningstinna gruppspelet. Även utanför planen andas tillförsikten och omdömen som "Ge oss Tottenham/Everton" duggar friskt nu när polska Legia Warszawa blivit uteslutna... Let´s have it!

--------------------------------

JOSH:

1 - Carl XVI Gustaf

Om vi nu utgår från att han är korrekt citerad av Kalmartidningen som gjorde den uppmärksammade intervjun så är det givetvis anmärkningsvärt. Vi är ju ändå uppväxta med epitetet "kungliga AIK" och snacket om vår "ständige beskyddare". Det känns lite som om ens ordblinde och allmänt oduglige far, men ändå din farsa som alltid varit med och som man alltid försvarat, efter 30 år kommer på att han ej är din biologiske fader. Carl XVI Gustaf är gårdare - vilket svek! Halvdanna dementier från hovet tar vi lätt på. Det finns bara en ständig beskyddare till AIK och det är Firman Boys. Det finns bara en kung och hans namn är Johan Mjällby. Ner med kungahuset (nej SÄPO, ni ska inte ta detta bokstavligt)! Men hur var det egentligen med krigarkonungen Karl XII, var han Gnagare (i förtid)??

2 - Babis Stefanidis

Nu är det visserligen Helsingborg det handlar om men vi kan ändå inte låta bli att uppröras över en av den moderna fotbollens vidrigaste avarter: fotbollshororna. En av klubbens viktigaste spelare. Förkastar kontraktsförslag och bestämmer sig för att lämna föreningen som Bosmanfall efter säsongen. Skriver på för värsta fienden Malmö FF där han höjer lönen rejält. En jämförelse med fotbollssveriges största hora genom tiderna, Jesper Jansson, är inte långt borta. Vi har full sympati för de HIF fans som öst glåpord över Babis och jagat honom på stan och i samband med träning. Detta pressade också (eller var det planerat?) Malmö att lösa ut Babis omgående istället för att vänta till vintern. Babis Stefanidis verkar vara en falsk och jävligt ohederlig människa.

3 - Jan Karlsén

Det här är en annan vidrig människa. Jan Karlsén är ordförande i polisförbundet och kårens främsta språkrör. För en vanlig människa kan han säkert uppfattas som "resolut" eller något liknande betydelselöst kraftuttryck. För oss andra är han bara äcklig och osympatisk. När poliser blivit utsatt för något enstaka våldsbrott är han först ut i medierna med att kräva höjda anslag, nya lagar, nya vapen, hårdare straff, högre löner, etc. När samma poliser för hundrade gången klappat på någon stackars pensionär, hustru eller runkat åt ett naket spädbarn så är samma Karlsén ute i medierna igen och lyckas dessutom med deras goda minne vända debatten till att det är synd om polisen och sedan går han igång om "otrygga arbetsvillkor" blabla "hårdare straff" blabla "hårdare batonger" blabla "nya kanoner" blabla "Uzi" blabla... Dessutom är han från Göteborg vilket ytterligare stärker vår tes att detta är ett första klassens svin!