2009-06-13

BOSS:

1 - Drömmar av guld

Drömmar är ofta något vackert. Just nu drömmer vi väldigt vackra drömmar. Vi drömmer om att AIK äntligen ska stå som svenska mästare i höst igen samtidigt som vi för all framtid får vinka adjö åt HIFDIF som båda åker ur. Vi drömmer om att få klippa DFG, KGB & WM igen - på samma dag. Och vi drömmer om all lycka åt våra vänner och ond bråd död åt våra fiender. Mer poetiskt än så här blir det inte.

--------------------------------

JOSH:

1 - Det svenska fotbollslandslaget

Insatsen mot Danmark var inte bra och första halvlek mot Malta bland det sämsta vi sett ett svenskt landslag göra. Det är helt klart att tiden börjar rinna ut för landslaget och dess förbundskaptener Lars Lagerbäck & Roland Andersson. Lagerbäck ska ha all kredit för att ha tagit oss till fem raka mästerskap men missar vi VM i Sydafrika (vilket det mesta tyder på) så är det bara att lämna in avskedsansökan för dessa båda herrar.

2 - Den svenska landslagssupportern

Alltså. Okej om barn vill spöka ut sig med diverse attiraljer och måla sig som clowner men vuxna människor!? Var ligger charmen och det roliga i att måla sig gul och blå i ansiktet, sätta på sig en röd Pippi Långstrump-peruk kombinerat med en vikingahjälm och en halsduk runt ena handleden? Samtidigt som de dyngraka brölar Svääääääärjeee! Vad är det för fel på dessa människor? Vad säger deras fruar? Deras barn? Deras arbetskollegor? Skäms dom inte!? Och vad gör myndigheterna och polisen? Finns det ingen brottsrubricering som heter "olaga utseende"...? Snälla, inför inreseförbud till Stockholm för dessa inavlade jävla bönder som alla ser ut att ha avlats fram av Rasmus Elm-släkten!

3 - Det allsvenska spelprogrammet

Som vi tidigare har skrivit så är det en skam att Sverige som enda europeiska land dels ej kan presentera ett komplett spelprogram förrän efter nästan halva serien och dels att vi inte spelar matcherna under helgerna när folk är lediga. Det är ett direkt uselt spelprogram som läggs fram inför varje ny säsong där minst hälften av matcherna får nya speldatum under året som går och matcher flyttas fram och tillbaka. Att svensk fotboll länge haft ett förakt för sin egen publik vet alla som kontinuerligt går på allsvensk fotboll och att vara resande bortasupporter är att betrakta som en nästintill brottslig handling i Sverige trots att de allsvenska fotbollsklubbarna drar in över 300 miljoner kr åt staten varje år i form av skatteintäkter och då har vi inte räknat med alla miljoner som åskådarna generar i samhällsvinst ex. i form av köpt mat och dryck!

Fotboll ska spelas på dagar och tider som passar den nuvarande publiken och som främjar bortaresandet men som även ger möjlighet till en heldagsuppladdning och att både hinna få i sig något att äta och dricka utan att politikerpack eller snutjävlar ska ha synpunkter. Fotboll ska med andra ord spelas med fulla omgångar på lördagskvällar alternativt söndags- och fredagskvällar. För att så ska ske så måste svensk fotboll (SEF) och klubbarna börja inse vilka de arbetar för (oss åskådare) och ta ifrån makten dels från TV-bolagen men framförallt från polisen som har hamnat i en märklig maktposition i Sverige när det kommer till storlagens matcher. Att svensk polis är ena lata jävlar som helst skulle vilja att matcherna spelades på måndagar kl: 09.00 vet alla men ska det verkligen vara så att polisen dikterar villkoren för landets största folknöje!? Vad är det svensk polis inte anser sig kunna klara av som resten av Europas poliskårer inte har några problem med? Eller anser svensk polis att vi har värre ordningsproblem på fotbollsmatcher än ex. Turkiet, Italien och Frankrike där stora högriskmatcher spelas på sena lördagskvällar!?