2011-05-15

Disciplinnämndens dom mot AIK saknar motstycke!
30 års förföljelse måste få ett slut!
Supporterprotester mot förbundet på måndag!

Svenska Fotbollförbundet (SvFF) Disciplinnämnds dom mot AIK i torsdags saknar motstycke i svensk fotbollshistoria och är förutom en stor rättsskandal kulmen på en längre tids förföljelse mot AIK som klubb, våra supportrar och publik. Domen innebär att AIK döms som förlorare med 0-3 efter den efter 20 minuters spel avbrutna matchen borta mot Syrianska FC den 25 april samt till 150 000 kr i böter. Dessutom så har Disciplinnämnden mage att i skrift hota AIK, Sveriges största klubb, med uteslutning vid fler förseelser!

Att säga att det kokar inom AIK:s supporterled just nu vore en underdrift. Föraktet mot SvFF, media och Syrianska som klubb är enormt!

AIK döms alltså trots att Disciplinnämnden inte kunnat fastställa varifrån de knallskott som skadade den assisterande domaren samt en bollkalle kastades ifrån. AIK döms som skyldiga efter ett enormt medietryck samt efter kraftiga påtryckningar från Syrianska FC. Ur juridisk mening är domen inget annat än en stor rättsskandal och AIK kommer att slå tillbaka med alla till buds möjliga metoder. Till att börja med så ska domen överklagas såväl till SvFF:s besvärsnämnd och vid avslag där även till Riksidrottsnämnden. AIK har i åratal genom svaga och i vissa fall mutade styrelseledamöter glatt tagit emot horribla bestraffningar, lögner och förtal från förbundshåll. Det är slut med det nu. Det finns ett stort tryck och internt stöd inom klubben att sätta ner foten nu och gå till motangrepp mot de mörka krafter inom Svenska Fotbollförbundet (SvFF)/Föreningen Svensk Elitfotboll (SEF) som ständigt svartmålar klubben. Och äntligen har AIK Fotboll AB en tillräckligt stark styrelse (om än en inkompetent och svag VD) för att kunna slå tillbaka!

Disciplinnämnden, förbundstoppen inklusive SEF och media styrs av inavlade bönder från i första hand Skåne, Göteborg och andra obskyra städer. Där har de länge odlat ett AIK-hat och en avundsjuka mot vår klubb. De hatar oss. De dömer oss. De hotar oss med uteslutning. De hotar Allmänna Idrottsklubben med uteslutning ur fotbollsallsvenskan!

Det är AIK som, tillsammans med några få andra större klubbar, är svensk elitfotboll och som driver allsvenskan framåt! Trots detta så bedöms vi annorlunda än andra mindre föreningar som dessutom är i majoritet och backas upp stenhårt av etablissemanget oavsett om det gäller säkerhetsregler och bestraffningar, fördelningen av TV-pengar eller stöd från sin hemkommun. Detta måste få ett slut! AIK måste tillsammans med de övriga stora klubbarna nu på allvar börja utreda möjligheterna att bryta sig ur Allsvenskan och starta en egen liga där makten finns hos de stora föreningarna, liksom även TV-pengar och andra ekonomiska fördelar. Så kan sedan SvFF/SEF sitta och runka i kapp med Wernerson, Ekwall, Lundh, Olsson, Anrell och alla andra så kallade experter till Trelleborg-Mjällby på Vångavallen inför 1500 åskådare.

SvFF har tillsammans med SEF skapat ett eget litet samhälle där man gärna vill ha politikernas hjälp att skjuta över supporterrelaterade problem men där de också har en egen sluten rättsinstans som inte idkar ett strikt arrangörsansvar för hemmalaget (arrangören) som i det övriga samhället. Där ställs enorma krav på de stora klubbarna att ansvara för att varje enskild individ på arenan med AIK-sympatier uppträder på ett i förbundets ögon bra sätt. I andra fall så hotas klubbarna av böter, minuspoäng och till och med uteslutning. Var dessa bötesbelopp sedan tar vägen vet ingen utanför förbundstoppen och det troliga är väl att det är där pengarna i slutändan hamnar. AIK lägger ner stora summor på säkerheten varje säsong och tar redan idag på sig ett enormt ansvar för arenasäkerheten på Råsunda. AIK:s säkerhetsorganisation kan utan tvekan betraktas som landets mest professionella. AIK som klubb genererar också mångmiljonbelopp in till staten och samhället varje säsong med tanke på moms, restaurangintäkter, parkeringsavgifter, osv. Utöver detta sysselsätter AIK tusentals barn och ungdomar som får en värdefull sysselsättning inom ungdomsfotbollen, gårdsfotboll och AIK-stilen.

Det är orimligt att AIK som idrottsklubb ska betala böter eller på annat sätt straffas för vad enskilda individer gör på en fotbollsarena. Fotbollsmatcher ska avgöras på planen och inte bakom ett skrivbord hos SvFF! Domen inbjuder till supportrar att försöka "vinna" matcherna åt sin egen klubb genom att ex. kasta in saker på planen från motståndarläktaren. Dessutom kan ingen säkerhetsorganisation i världen styra eller kontrollera vad varje enskild individ i en publik på ibland 30 000 gör eller inte gör. Det är vad förbundet än menar en fråga för varje enskild individ att hantera och även att ta konsekvenserna av. Det är med andra ord en polisiär fråga och inte en fråga för AIK Fotboll att hantera. Har AIK eller någon annan storklubb gjort allt i sin makt gällande säkerheten ska man ej heller straffas av sektförbundet. Ett brott är ett brott oavsett om det sker på en fotbollsarena eller ute på gatan.

När AIK reser till Skåne och Helsingborg följer tusentals supportrar med laget. När Gefle IF nyligen gjorde samma resa stod exakt två(2) st supportrar på bortaläktaren. Det är inte svårt att ansvara för säkerheten i Gefle IF då... Men istället för att förklara det orimliga i att klubbarna ska stå för poliskostnaderna (som vi redan betalat via skattsedeln) så sätter etablissemanget med SvFF i spetsen fokus på publiken, läs "huliganerna". Man förstorar systematiskt upp ett problem som inte ens är ett problem på Råsunda idag. Man ropar på "Englandslagar" utan att veta vad man ropar efter och utan att någon törs(?) protestera. Man har skapat ett debattklimat i landet där ingen journalist överhuvudtaget ifrågasätter eller granskar förbundets, polisens eller politikers direkta lögner och skitsnack. Att de så kallade Englandslagarna av flertalet neutrala betraktare och samhällsinstanser i Storbritannien bedömts som direkt godtyckliga, rättsvidriga samt odemokratiska hör vi sällan eller aldrig om. För när det kommer till fotboll så är tydligen alla lögner och nya lagar ett måste för att kunna hantera publiken. Frågan är vilka som kommer att gå på svensk fotboll om några år om den här utvecklingen fortsätter. Det är ju inte direkt för de stora spelarprofilerna, det fantastiska passningsspelet eller det höga tempot som folk faktiskt går och betalar för att få se svensk elitfotboll. Nej, det är givetvis på grund av engagemanget och passionen som faktiskt omger de stora klubbarna likt AIK och som saknar motstycke någon annanstans i samhället.

"Oavsett domar i disciplinnämnden så är det där fotbollens och samhällets stora problem ligger i dag. Komma åt de människor som sakta kväver kärleken till allsvensk fotboll."
När Expressens Mathias Lühr (och det hade kunnat lika gärna vara nästan vem som helst bland hans likasinnade kollegor) skriver texter som de här ovan så förstår han helt enkelt inte bättre. Han förstår inte att folk som lever för sina klubbar och faktiskt betalar för att gå och se allsvensk fotboll i Stockholm, Göteborg eller Malmö inte ser publiken/huliganerna som det stora hotet mot svensk fotboll och deras kärlek till sina lag. Nej, det är uteslutande föraktet mot allt vad förbund, polis, politiker och inte minst skandalkåta journalister likt honom själv. Där Mathias Lühr har Du de faktorer som på allvar hotar publikens kärlek till allsvensk fotboll!

Syrianska FC är en vidrig förening. Styrda av ett maffiakonsortium lever de likt SvFF i sin egen lilla värld ute i Södertälje. Löner betalas under bordet, svartklubbar anordnas av ledande personer i klubbens styrelse och oliktänkande utanför den syrianska släkten hotas och misshandlas. Uppbackade av hela den stora PK-maffian i samhället gav de sig på den stora draken - AIK - och vann en delseger i veckan. Att vi som var på plats i Södertälje den 25 april sällan sett en sämre arenasäkerhet och amatörmässigt arrangemang tyckte vi redan då. Det är för övrigt något som SvFF både borde och ska bötfälla klubbarna för. Bristande arenasäkerhet där olyckor kan leda till hundratals döda människor (se återigen på favoritlandet England...) är ett betydligt större och allvarligare problem inom svensk fotboll än det faktum att folk vill slå varandra på käften i sina klubbars namn. Att Syrianska även i åratal haft problem med stenkastande snorungar i matchtröjor är ett vida känt faktum i supportersverige. Att deras statslösa supportrar så sent som i fjol attackerade Hammarbys publik utanför Söderstadion är heller ingen nyhet. Att saker kastades även från Syrianskas läkarsektion den 25 april samt utanför arenan kan de flesta AIK:are som var på plats vittna om. Trots detta så framställer man sig själva som ett oskyldigt offer som via en noga planerad smutskastningskampanj, egenredigerade You Tube filmer samt direkta lögner gett sig på AIK som klubb. Vi ser verkligen fram emot returmötet på Råsunda i oktober!

Den assisterande domaren Daniel Wärnmark måste vara den största drama queen som trippat runt på en fotbollsplan ända sedan Anders Frisks dagar. Maken till grinolle har vi sällan sett. Förra säsongen var det en inkastad halstablett som fick Wärnmark att bryta matcher. I år ett knallskott. När man nu ser Wärnmark med tårar i ögonen och med hulkande stämma i varenda tillgänglig TV-kanal berätta om att han inte vet om han vågar fortsätta döma, att detta var det värsta han varit med om och att känslorna kom över honom när han fick tag i sin fru efteråt...ja då kan ju verkligen undra om det inte var en atombomb han fick i huvudet istället för det knallskott som alltså inte ens träffade honom. Du kan dra åt helvete Wärnmark och bör hålla dig undan från Råsunda i fortsättningen!

I morgon måndag möter AIK Helsingborgs IF hemma på Råsunda. Vi uppmanar samtliga supportrar och supportergrupper till AIK att enas i sina protester mot etablissemanget (SvFF/SEF/media/polis/politiker) som baktalar, hotar och dömer vår klubb. Så länge vi har yttrandefrihet i Sverige så är talkörer och banderoller tillåtna även om SvFF misstycker och hotar oss med nya bestraffningar. Visa Ert missnöje mot klubbens fiender på måndag!

Förbudet mot inkastade föremål och icke organiserade bengalbränningar gäller fortfarande och påverkas inte av eventuella protester såväl nu på måndag eller i framtiden.

"Vi é Gnaget, vi é Ganget, AIK, alla hatar oss, alla hatar oss, alla hatar oss, va fan gör det..."

sverigescenen.com