2011-09-28

Farväl Mikael Stahre!

AIK:s före detta mästartränare Mikael Stahre har efter en längre tids spekulationer skrivit på för vår fiendeklubb IFK Göteborg.

Mikael Stahre ledde oss till en historisk trippel för två år sedan. Och även om det var Rikard Norlings arbete som lade grunden för detta så kan ingen ta ifrån Mikael Stahre det han gjorde och den glädje han skänkte oss säsongen 2009. Mycket på grund av detta så accepterade vi och önskade honom även all lycka när han bröt sitt kontrakt och övergav ett AIK i kris året därpå för ett grekiskt bottenlag.

Men man sviker inte AIK två gånger och det gjorde Mikael Stahre när han i förra veckan skrev på för en av våra absolut största fiender! Det är många AIK-supportrar som är besvikna på Stahre idag där han än en gång visat att han är fotbollstränare före AIK:are till skillnad från exempelvis en hedersman som Rikard Norling. Vi hatar inte Mikael Stahre. Tvärtom. Vissa av oss råkar till och med gilla människan Mikael Stahre. Men vi hatar hans val av arbetsgivare och vi hatar hans svek mot AIK och dess supportrar. Vi föraktar hur Mikael Stahre på en upptaktsträff med "Den Svarta Massan" i vintras deklarerade att han "aldrig skulle kunna träna Djurgården, Hammarby eller IFK Göteborg".

Vi är många som nu tar ner den klassiska tavlan från våra väggar på Stahre och SM-bucklan fotograferad från Gamla Ullevis innerplan den 1 november 2009. Den enda trösten är att IFK Göteborgs alla supportrar bör känna en betydligt större smärta än vad vi gör. En Stockholmare och så kallad uttalad AIK:are tillika trippelmästare med klubben är IFK Göteborgs nya chefstränare...

Tack för bucklorna och farväl Mikael Stahre - Vi önskar Dig all olycka i din nya klubb!

sverigescenen.com