2012-02-13

Ingen AIK-klack på hockeyderbyt - alla till Vasastan & Hovet!

Polisens insatser under de senaste ishockeyderbyna mellan AIK och Djurgården har varit under all kritik men i samband med det senaste derbyt den 26/1 så gick dom över alla gränser. De masstrakasserier, upprepade provokationer och våldsamma överfall som riktade sig mot hela AIK:s klacksektioner samt Djurgårdens dito saknar motstycke inne på en svensk idrottsarena och är ett hot mot hela rättssäkerheten. Över 800 JO-anmälningar mot polisen har redan lämnats in och polisskandalen den 26/1 får nu även konsekvenser under torsdagens (16/2) derbymatch i Globen då båda klackarnas kortsidor kommer att stå tomma i protest mot polisvåldet.

AIK-Alliansen (Black Army, Smokinglirarna, Sol Invictus & Ultras Nord) uppmanar sina medlemmar och övriga AIK-supportrar att inte besöka Globens klacksektioner under derbyt på torsdag. Firman Boys ställer sig bakom den uppmaningen med tillägget att det är alla AIK-supportrars kollektiva ansvar att säkerställa att detta blir en lyckosam protest där alla visar solidaritet mot gruppen och en enad front mot polisens godtyckliga våldsapparat. Det handlar om våra medborgerliga rättigheter, vår supporterkultur och i slutändan även vår klubbs framtid.

AIK:s organiserade supportergrupper kommer istället att följa matchen på pubarna runt Vasastan dit vi hälsar alla AIK-supportrar välkomna!

Denna protest riktar sig mot polisen och ej mot AIK Hockey (även om det finns mer att önska av hockeystyrelsens agerande i denna fråga). Istället för att stödja AIK:s hockeykrigare på plats på torsdag så uppmanar vi alla Gnagare att ta sig till Hovet för de resterande hemmamatcherna med start redan i morgon tisdag 14/2 mot HV71.

FIRMAN BOYS