2006-03-12

SvFF ljuger om VM biljetterna - Lottvinnare sorteras bort!

Svensk fotbolls största fiende, det Svenska Fotbollförbundet (SvFF), har redan tidigare skapat debatt kring den svenska tilldelningen av biljetter till sommarens VM slutspel i Tyskland. Då gällde det tidningsuppgifter om att SvFF stal nästan hälften av alla VM biljetter till sig själva och sina bundsförvanter (spelarfruar, kusiner, sysslingar, sponsorer, etc) istället för att lotta ut de till svenska supportrar som ansökt om biljetter. Då tillbakavisade SvFF uppgifterna och försvarade lottdragningen och sa även "att allmänhetens del är uppskattningsvis 66-70 %". Det kan man ju tro och tycka vad man vill om. Men nu kommer också uppgifter om att SvFF sorterat bort personer som via lottdragningen bevisligen vunnit chansen att köpa biljetter till Sveriges matcher!

I SvFF egna uppsatta regler för hur lottningen ska gå till står enbart "att de registrerade uppgifterna kan komma att göras tillgängliga för polismyndigheterna". Det står inget om att vissa svenska medborgare icke är önskvärda som ansökare eller köpare av VM biljetter. Trots detta gör uppgifter till sverigescenen.com gällande att flertalet lottvinnare, och tillika supportrar till de tre Stockholmsklubbarna AIK, Djurgården och Hammarby, fått "sina" VM biljetter och ansökningar bortsorterade av SvFF:s personal i ett nära samarbete med Supporterpolisen i Stockholm. Hade det rört sig om för fotbollsvåld dömda och avstängda så kallade fotbollshuliganer så hade säkert åtgärden lättare kunnat motiverats från SvFF och Supporterpolisens sida men i detta fall gör uppgifter gällande att det rör sig om helt ostraffade svenska medborgare! Deras enda "brott" är att de anses vara obekväma personer för SvFF och Supporterpolisen. Det kan ju tyckas att det borde vara svenska domstolar som avgör om en person är att betrakta som en "huligan" och därmed icke önskvärd i Tyskland. Men detta visar med all tydlighet att svensk fotboll i allt större utsträckning styrs av ett korrumperat och kraftigt supporterfientligt fotbollsförbund samt en rabiat polismyndighet hela tiden på jakt efter höjda anslag och utökade resurser.

Till SvFF och deras samarbetspartner Polisen kan vi bara bekräfta det som redan nu är allmänt känt; Att till VM i Tyskland kommer det resa fler svenska fotbollsgrabbar än till något annat tidigare VM/EM slutspel! Och det med eller utan biljetter...