2007-07-18

Berusad Tamandi "firade" förlustmatch med att slå AIK supporter!

Natten mot lördag kl: 03.00, dagen efter AIK:s förlustmatch mot Elfsborg, uppmärksammade några AIK supportrar som kom gående på Hamngatan i centrala Stockholm hur en märkbart berusad Jimmy Tamandi vaggade fram på gatan med två vänner. AIK supportrarna, vanliga killar och ej firmagrabbar, gick fram till Tamandi och hans sällskap och frågade om Tamandi ansåg det lämpligt att gå ut och supa dagen efter en förlustmatch. "Vad gör ni ute efter en förlust" svarade då Tamandi kaxigt. En av supportrarna ber då Tamandi att visa lite respekt för alla AIK supportrar och ta en taxi hem istället. Tamandi är dock inte intresserad av det utan deklarerar att han minsann ska kröka vidare. En diskussion uppstår där Tamandi fortsätter dryga sig. Han får sedan ett utbrott och stegar fram till en av supportrarna och knuffar honom i bröstet och skriker "Vet du vem jag är". Supportern ger Tamandi en knuff tillbaka varefter Tamandi svarar med att helt sonika dela ut en örfil som träffar supportern i ansiktet. Folk går emellan och de två grupperna går åt var sitt håll.

Detta är en samstämmig version som lämnats av supportrarna på platsen. Inga hotelser har framförts och Tamandis knuff och slag kom helt oprovocerat. Vi betonar även återigen att inga firmagrabbar var närvarande. Då hade Jimmy Tamandi antingen legat i baksätet på en taxi eller legat i en sjukhussäng.

Jimmy Tamandi har gått över gränsen och det ordentligt! Att Tamandi inte är särskilt populär bland dom andra spelarna eller ännu en gång är dryg och otrevlig mot supportrar är en sak. Att gå ut och kröka mitt under pågående säsong är en annan sak och illa nog. Men att göra det dagen efter en förlustmatch när vi dessutom ligger elva i tabellen och är utslagna ur cupen är rent korkat. Och att han sedan lägger hand på en AIK supporter och faktiskt slår ett slag mot supporten som indirekt faktiskt är med och betalar Tamandis höga lön är fullständigt oacceptabelt och något vi aldrig kommer glömma!

Jimmy Tamandi är en av tre-fyra spelare i truppen som saknar en professionell inställning till alkohol under säsong. Han är heller inte ensam om att ha visat förakt mot "sina" supportrar och "sin" egen klubb. Däremot är han ensam om att ha slagit till en AIK supporter som ifrågasätter en spelares rätt att dricka sig berusad mitt under en pågående, och bedrövlig, säsong. Det har tidigare funnits en flathet inom klubben gentemot spelare som kommer till landets största klubb och tar ut stora lönecheckar men som visar sig sakna respekt för både klubben och dess supportrar. Detta ledde i början på 2000-talet till att engagerade supportrar, inte sällan kategori C grabbar, fick ränna runt på stan för att upprätthålla ordningen hos våra egna spelare. Vi har fått skicka hem en dyngrak spelare i taxi, vi har fått strypa knarkkranar hos en annan, osv. Vi är trötta på det! Det hela kulminerade i och med degraderingen från allsvenskan 2004. Dit vill vi inte igen! Därför måste nu ledningen utarbeta en tydlig alkoholpolicy för vad som ska gälla under säsong. Det är uppenbart att "sunt förnuft" och "frihet under ansvar" inte fungerar med vissa mindre seriösa spelare, och speciellt inte om de kommer från Skåne eller Göteborg. De spelare som missköter sig måste straffas hårt av klubben. Dels för att sända ut signaler till resten av spelartruppen att klubben inte accepterar fyllskallar som prioriterar att festa före att bli en bättre fotbollsspelare. Men dels också som en signal till alla de supportrar som lägger ner en jävla massa tid och pengar på den här klubben.

AIK ledningen fick chansen att agera i fallet Tamandi men valde en, i våra ögon, diplomatisk feglösning. Jimmy Tamandi själv hade chansen att be om ursäkt till alla supportrar som han sårat genom sitt agerande men valde att avstå och istället ljuga ledningen, sin egen arbetsgivare, rakt upp i ansiktet! Detta ger oss inget val. Jimmy Tamandi har gjort bort sig en gång för mycket. Han övergav oss när vi var på väg ur för tre år sedan. Nu är det vi som överger honom. Han har genom sitt agerande pissat alla supportrar i ansiktet. Han verkar uppenbarligen skita i vår tabellplacering och det faktum att många supportrar mår väldigt dåligt över detta. Jimmy Tamandi förtjänar bara vårt förakt och kommer behandlas som skit ända tills han är borta från klubben för alltid. Vi tar även för givet att klubben omedelbart avbryter alla pågående kontraktsförhandlingar med Tamandi. Jimmy Tamandi är att betrakta som persona non grata i AIK. På svenska: Icke önskvärd.

---------------------------------------------------------

2007-07-23

Angående Jimmy Tamandi

Med anledning av den uppmärksammade händelsen på Hamngatan med Jimmy Tamandi inblandad och efterdyningarna av detta så hölls i söndags ett möte med representanter för Firman Boys och AIK:s ledning i form av chefstränare Rikard Norling, sportchef Ola Andersson och VD Charlie Granfelt.

Under mötet avhandlades den uppkomna situationen ur allas synvinklar. Mötet var öppenhjärtigt och givande. Vi har deklarerat våran klara ståndpunkt gällande berusade spelare i allmänhet samt spelare som brukar våld mot supportrar i synnerhet. Vi uppfattar att klubbens inställning speglar våran i dessa frågor. Ledningen, genom i första hand Rikard Norling, gjorde tydligt klart att man vill försöka lösa den uppkomna situationen och hur viktigt det är att så görs inte minst med tanke på den höstsäsong vi har framför oss med spel i såväl allsvenskan som Uefa-cupen. Detta tillsammans med den ursäkt som Jimmy Tamandi idag framförde till supportrarna på AIK:s hemsida och det faktum att alla beslut och agerande vi tar gör vi för AIK:s och våra supportrars bästa så har vi beslutat oss för följande:

Den återstående delen av säsongen 2007 så ingår Jimmy Tamandi i AIK:s trupp på samma villkor som alla andra spelare. Det innebär dels att inga protestaktioner mot honom i samband med matcher kommer göras och dels att vi uppmanar alla våra grabbar, undergrupperingar och andra supportrar att omedelbart upphöra med alla aktiviteter i syfte att hota, skrämma eller skada Jimmy Tamandi. Vi förväntar oss, som alltid, full åtlydnad. Ingen polisanmälan kommer heller göras av den supporter som mottog ett slag av Tamandi.

För Jimmys del så kan vi enbart tillägga att han bör känna tacksamhet över att han har en tränare som tar ett sådant personligt ansvar för honom samt att klubben har en sådan stor och förlåtande skara supportrar. Sådant här kommer man inte undan med två gånger. I de flesta fall inte ens en gång.

Med hopp om en betydligt bättre höstsäsong än vårsäsong; Stöd AIK!

Firman Boys

---------------------------------------------------------

2007-10-14

Tamandi lämnar AIK

Försvarsspelaren Jimmy Tamandi lämnar AIK när hans kontrakt går ut i vinter och ska nästa säsong spela för norska FC Lyn Oslo. Detta meddelas enbart på detta sätt.