2011-10-14

Thanks for all Kenny!

Det står sedan en tid tillbaka klart att populäre Kenny Pavey lämnar AIK efter säsongen och han gör det som ett så kallat "Bosmanfall". Vi har under hösten tvingats gå in och närmast medla mellan Kenny och AIK vilket även resulterade i en återupptagen förhandling och ett nytt kontraktserbjudande till Kenny Pavey. Ett kontraktsförslag och slutbud som Kenny nu valt att tacka nej till. Det är ett beslut som vi verkligen beklagar.

Men att jämföra Kenny Pavey med en Bosmanhora som Walid Atta är direkt oförskämt och att helt ha tappat begreppen. Vi krävde under hösten 2010 i kölvattnet av Walid Attas vägran att skriva på ett nytt kontrakt en så kallad "Bosmanpolicy" där, och nu citerar vi oss själva, "AIK kan stänga av spelare från träning och match om de inte förlänger sitt kontrakt med mindre än sex månader kvar om klubben vill ha dem kvar". Vi ville alltså ge AIK möjligheten att stänga av en spelare från träning och match om vi verkligen ville ha honom kvar. Det ville klubben med Walid Atta.

Walid Atta var vid tillfället 23 år gammal och en av allsvenskans bästa försvarsspelare närmast fostrad i AIK (via samarbetsklubben Väsby United). Han var högvilt för utländska proffsklubbar och hade vid en försäljning under kontrakt inbringat miljontals kronor till ekonomiskt hårt pressade AIK Fotboll som dessutom vid tillfället krigade för sin allsvenska existens. Atta erbjöds ett mycket lukrativt kontraktserbjudande av AIK vilket han girigt nog valde att tacka nej till.

Kenny Pavey är 32 år gammal och har inte framtiden för sig på samma sätt som Walid Atta. Kenny jagas inte av några utländska proffsklubbar och har redan fått sin lön sänkt en gång tidigare av klubben. Nu ville AIK sänka Kennys lön igen och även om slutbudet innebar samma grundlön som tidigare så skulle den sammanlagda inkomsten dock bli något lägre. Det finns dessutom en störande historia i klubben av att behandla gamla AIK-hjältar illa, lex Bojan & Martin sommaren 2010.

Vi har dock förståelse för båda Kenny och AIK här. Vi ställer upp på, och närmast applåderar, en ny lönepolicy i klubben och köper fullt ut att AIK Fotboll lägger sig på den ekonomiska nivå man gjorde i sitt erbjudande gentemot Kenny Pavey. Sedan finns det saker under denna resas gång som vi anser att klubben kunde ha skött bättre men vi tycker att man i alla fall till slut gav Kenny ett slutbud som vi hoppades att han skulle acceptera. Nu gjorde inte Kenny det och det är inte så mycket mer med det anser vi. Hade AIK verkligen velat behålla Kenny Pavey så hade klubben inte bett honom att sänka sin lön - igen. Men hade Kenny Pavey å andra sidan verkligen velat spela kvar i AIK så hade han tackat ja till det nya kontraktserbjudandet.

Vi tackar Kenny Pavey för hans tid i klubben. Kenny blev på sina sex säsonger en riktig AIK-profil som fansen, och inte minst vi kategori C-grabbar, uppskattade väldigt mycket. En riktigt fin AIK- ambassadör och en proper geezer vars uppväxt med Millwall i södra London präglat honom mycket både som människa och på fotbollsplanen där han aldrig la fingrarna, eller benen, emellan. När Kenny Pavey stod på planen i en AIK-tröja så gav han alltid 100 % oavsett vad. Alltid! Vi önskar därför Kenny all lycka i sin fortsatta karriär och uppmanar klubben och fansen att tacka av honom stilfullt i de avslutande ligamatcherna, närmast hemma mot Häcken nu på söndag!

sverigescenen.com