2016-08-09

Utslagna ur Europa och bortdömda i Malmö – igen!

Vi lämnar en mycket dålig vecka bakom oss som innehöll ännu ett plågsamt uttåg ur Europakvalet men värst var nog ändå på vilket sätt vi förlorade borta mot Malmö. Detta efter en ny domartavla, den här gången signerad Markus Strömbergsson som bestal oss på en solklar straffspark i 90:e matchminuten vid underläge 0-1 efter att Malmöbacken Rasmus Bengtsson i huvudhöjd sparkat AIK-backen Sauli Väisänen i ansiktet vilket resulterade i blod och sju stygn när Sauli skulle nicka in bollen i mål. Fullständigt obegripligt!

Och än mer horribelt blir det när vi granskar straffsparksstatistiken hittills under säsongen (17 omgångar). AIK, topplag och storlag, har inte fått en enda (0!) straffspark med sig under hela säsongen. Vilket kan jämföras med bottenlaget Hammarby som har fått hela åtta(8) st! Än mer horribelt blir det när vi går igenom straffsparksstatistiken sedan säsongen 2010. Då visar det sig att nio(!) andra allsvenska klubbar fått fler straffsparkar än AIK. Exempelvis har Elfsborg fått 35 straffsparkar mot AIK:s 15 st!

Fotbollssupportrar är konspiratoriskt lagda över lag och många påstår sig vara missgynnade av domarkåren och fotbollsetablissemanget. Men fakta är att det inte finns någon annan svensk förening som så aktivt motarbetats genom åren av journalistkåren, förbundet och domarkåren. Det är ovanstående straffsparksstatistik ännu ett tydligt bevis på!

Malmö FF är ett bra fotbollslag (extra bra med domarhjälp) med en historiskt sett stor vinnarkultur. Det kan ingen ta ifrån skåningarna. Men vad man också har är en historiskt svag supporterkultur, där man förutom att ha en usel firma inte värdig landets tredje största stad, mest gjort sig kända för att ha dragit in politiken på de svenska fotbollsläktarna (senast genom att på en banderoll anspela på att AIK:are skulle vara nazister) samt blivit utbuade av sin egen sittplatspublik. Att med dom förutsättningarna ens ha mage att hala upp en banderoll under matchen där man även hånar en av en olyckshändelse svårt skadad AIK-supporter är inget annat än skamligt och något vi inte kommer att glömma bort! Och till skillnad från Malmös pinsamma supporterfölje så ägnar sig våra grabbar inte åt banderollmålning på vare sig läktare eller gator. Små hundar skäller, stora bits. Och Malmös supportrar är definitivt den minsta hunden i korgen av dom alla!

sverigescenen.com