2010-08-26

VD och styrelse förklarar krig mot AIK:s supportrar!

AIK Fotbolls ledning jobbar nu för högtryck för att smutskasta AIK:s själ och hjärta - supportrarna - inför allmänhetens ögon. Förutom att försöka blidka media, förbund och politikerna så ser man också chansen att helt flytta fokus från sina egna felbeslut, oduglighet och inkompetens gällande bland annat den katastrofalt usla sportsliga säsongen, den akuta ekonomiska kris de satt oss i samt en total brist på agerande i den så viktiga arenafrågan. Man försöker nu istället att vända opinionen mot den mest tacksamma gruppen av alla att angripa - AIK:s supportrar!

Vi har tidigare haft en stor tolerans för ledningens desperata utspel i media och vi har även förmågan att kunna "läsa mellan raderna" men gårdagens publicering av manifestet "AIK Fotbolls arbete för att förhindra ordningsstörning" i kombination med planerade aktioner ("Stå upp för AIK") i syfte att ytterligare så splittringar mellan supportrarna samt att flytta fokus från styrelsens och VD:ns arbete var droppen som får bägaren att rinna över! AIK-Alliansen (Black Army, Smokinglirarna, Sol Invictus och Ultras Nord) som tillsammans med styrelsen påstås stå bakom det sistnämnda uppropet bör allvarligt överväga vems sida de står på egentligen - de engagerade fansen (där vi själva trodde att de ingick) eller på den korrupta styrelsens sida!? Det är en sak att ta avstånd och fördöma - en helt annan sak att springa fiendens ärenden och indirekt även bidra till inbördeskrig mellan fansen och en urholkning av vår sedan decennium tillbaka unika supporterkultur. Nu noterar vi dock att BA tagit bort publiceringen från sin hemsida samt att SI och UN aldrig ens publicerat det av en reklambyrå utformade manifestet som alltså var ett rent beställningsjobb från bolagsstyrelsens sida. Denna bolagsstyrelse som i veckan suttit i ett sju(7) timmar långt möte för att diskutera "supporterproblemen", "maktfaktorn Firman Boys", "de skrikande dräggen på Norra" samt "adhd-ungarna i klacken" (citat från olika styrelsemedlemmar i AIK Fotboll AB). Vilken prioriteringsförmåga! Sätt Er i ett 24-timmars möte och diskutera den sportsliga och ekonomiska kris Ni satt klubben i istället för att baktala de trognaste av fansen!

Det är aldrig bra att AIK drabbas av ekonomiska bestraffningar från Svenska Fotbollförbundet och UEFA för vad dessa anser är ordningsstörningar i samband med våra matcher. Och det finns säkert de som anser det vara ett stort samhällsproblem att ungdomar kastar sten på kravallpoliser även fast det hänt runt Råsunda sedan 1979. Men oavsett vad så är det också viktigt att det ges rätt proportioner och sätts i sitt egentliga sammanhang. Hittills i år uppgår denna bestraffning av SvFF och UEFA till 420 000 kronor. Men denna summa är i förhållande till de 51 miljoner kronor som klubben har i kortfristiga skulder eller de elva miljoner kronor (exklusive spelarförsäljningar) som vi gått back på årets första sex månader en liten spottstyver i sammanhanget. AIK:s fotbollsstyrelse och VD håller på att driva den här klubben mot avgrunden. Om det hörs det ingenting. Ingen självinsikt, ingen konkret handlingsplan och definitivt inga manifestationer vare sig på aikfotboll.se eller på Råsunda. Istället matas en bild fram att det är supportrarna som är det stora problemet i den här klubben! Det är inget annat än skamligt att behöva läsa den smörja som styrelseordförande Mats Gustavsson, VD Annela Yderberg och hör och häpna även AIK FF:s Johan Segui (vad har hänt Johan, har Du tappat alla dina ideal!?) satt sina namn bakom! Där hotar AIK Fotboll med att medverka till att driva igenom livstidsavstängningar för alla förseelser, anmälningsplikt på polisstationer, utökat tillträdesförbud, utökade nykterhetskontroller, skadeståndskrav och 18-årsgräns på matcherna. Och givetvis så lyfts "England" fram som föregångslandet nr 1... Rena rama terroristlagarna som gör fotbollssupportrar ännu mera rättslösa!

AIK Fotbolls högsta ledning har passerat alla gränser. De har i våra ögon nu svarat för ett frontalangrepp mot AIK:s hjärta och iscensatt ett krig mot supportrarna som de likt sina företrädare aldrig kommer att kunna vinna. Vi är födda i den här klubben. Vi har krigat för den i hela våra liv och vi har aldrig förlorat! Det här är våra liv och vår klubb och våra grabbar är beredda att gå i döden för den. Det är inte AIK:s VD och fotbollsstyrelse beredda att göra, tro oss. Fansen kommer att ta kriget till deras bakgårdar, de kommer inte att sky några som helst metoder och vi kommer inte att ge oss förrän dessa falska, hycklande och direkt AIK-fientliga individer är borta ur klubben. Vill styrelsen ha krig mot AIK:s supportrar så ska man få krig - vi är redo! För en sak har historien lärt oss - styrelse och VD kommer och går men fansen består - alltid!

Det var inte vårt folk som kastade sten mot polisen eller spelarbussen utanför Råsunda i samband med Europa League matchen mot Levski - våra grabbar slåss! Däremot stämmer det säkert som styrelsen internt hävdat att vi kunnat förhindra det hela. Det kan vi. Men vi tänker inte lyfta ett finger så länge den nuvarande VD:n och bolagsstyrelsen sitter kvar. Dom har själva satt både sig och klubben i skiten och då kan de också försöka städa upp sin egen skit. Vi har i alla fall tröttnat!

Det är hög tid att de goda krafter som trots allt finns i AIK:s ledning (även inom bolagsstyrelsen!) visar var de står i frågan. Vi uppmanar även alla andra AIK-supportrar och supportergrupper att ta ställning. Det här handlar inte om att ta avstånd till våld eller om olika supportergrupperingar. Det handlar heller inte om händelserna i samband med Levski matchen på Råsunda, det har det aldrig gjort. Utan det här handlar om att välja mellan en korrupt, inkompetent och numera även krigförande bolagsstyrelse & VD gentemot AIK:s alla engagerade supportrar. Det är vi och dom nu!

AVSÄTT BOLAGSSTYRELSEN & DESS KNÄHUND TILL VD!!!

sverigescenen.com