2009-02-05

AIK Fotboll kallar till extra medlemsmöte angående arenafrågan!

Efter påtryckningar från supportergrupperna har AIK:s fotbollsstyrelse tvingats kalla till ett extra medlemsmöte med bara en enda punkt på agendan. Arenafrågan är att betrakta som en av klubbens enskilt viktigaste frågor någonsin och våran uppfattning är att klubben mycket noggrant och omgående måste utreda vilka alternativ som finns till det nya skrytbygget Swedbank Arena. Så har ej ännu skett på ett tillfredsställande sätt och man sitter därför i dag dels i knäet på arenabolaget och dels på dubbla stolar i form av Sune Reinhold som både sitter i AIK Fotboll AB:s styrelse där han driver sina egna personliga intressen i form av styrelseledamot i sex andra bolag knutna till den nya arenan.

Vi uppmanar därför alla AIK-medlemmar att ta sig till mötet som äger rum nu på måndag 9 februari kl: 18.00 i Restaurang Råsunda (Västra läktaren). Du måste vara minst 18 år samt medlem i AIK FF (Fotbollförening) vilket Du kan bli på plats förutsatt att Du redan är medlem i AIK. Medtag medlemskort.

----------------------------------------

2009-02-11

Framgångsrikt arenamöte när medlemmarna fick säga sitt!

I måndags den 9 februari höll AIK FF (Fotbollsförening) ett extra medlemsmöte med den så kallade arenafrågan som enda punkt på agendan. Mötet inleddes numera traditionsenligt och mycket glädjande med att den församlade presskåren kördes ut i kylen. Trots att arenafrågan är en av de mest omdebatterade och viktigaste någonsin så var inte fler än 92 st röstberättigade medlemmar på plats (förvisso fler än under AIK:s årsmöten...men betydligt färre än på våra samlingar!). Men så är det alltid, vissa nöjer sig med att ha åsikter på olika forum och kanske skrika lite på matcherna medan andra leder utvecklingen och driver frågorna. Vi har alltid tillhört den senare kategorin. I arenafrågan ska framförallt AIK-Alliansen lyftas fram vars företrädare gjort ett bra jobb! AIK Fotboll representerades av FF:s ordförande Lars Rekke och AB:s styrelseordförande Per Bystedt.

Tre viktiga beslut fattades under mötet:

  • En särskild kommitté ska bildas med representanter från AIK HS (Huvudstyrelse), AIK FF (Fotbollsförening), AIK Fotboll AB (bolagsstyrelsen), AIK-Alliansen (supportrarnas representanter) samt externa intressenter (ex. sponsorer). Kommittén ska arbeta förutsättningslöst med att noga utreda de arenaalternativ som finns. Gruppen ska vara sammansatt och arbetsbeskrivning framtagen till AIK FF:s årsmöte i mars.
  • Det planerade nybygget Swedbank Arena stryks från AIK:s verksamhetsplan som något slags huvudspår/arena. Alla olika arenaalternativ har nu officiellt samma chans.
  • Inga slutgiltiga beslut om AIK:s framtida hemmaarena ska kunna tas av styrelsen utan att medlemmarna fått säga sitt på ett extra beslutande föreningsmöte.

    Arenamötet blev alltså till en stor framgång för AIK:s supportrar och medlemmar som nu tagit tillbaka beslutsprocessen i frågan vilket känns mycket tillfredsställande. Däremot så blev mötet till en svidande prestigeförlust för de individer inom de olika styrelserna som satsat mycket propaganda och AIK:s tid på att lansera Swedbank Arena som det självklara alternativet. Det kanske i slutändan visar sig att Swedbank är det bästa alternativet för oss men då måste det i alla fall först föregås av en mycket noggrant genomförd utredning. En utredning som hela tiden har AIK Fotbolls bästa för ögonen och inte sina egna karriärer eller vänskapsband. Så har alltså inte skett vilket kostat föreningen värdefull tid i frågan. En fråga som vi lär få all anledning att återkomma till. Närmast i samband med AIK FF:s årsmöte måndag 16 mars. Väl mött då!