2008-04-13

Firman Boys stöder bortaresebojkotten

Vi har meddelat AIK-alliansen att vi ställer oss bakom den "nollning" eller bortaresebojkott som gäller inför matcherna mot IFK Göteborg den 21 april och mot Gefle IF den 27 april. Det innebär att samtliga AIK supportrar uppmanas att inte lösa entré till dessa matcher i syfte att "nolla" bortasektionen. Nu har samtliga AIK grupperingar gått ut med vad som gäller och då förväntar i alla fall vi oss att detta kommer åtlydas till 100% för bästa effekt. Den eller de som har några problem med det ombeds härmed att omgående kontakta oss.

Svensk fotbolls framtid är under stora hot från fotbollsetablissemanget med det supporterfientliga Svenska Fotbollförbundet (SvFF) och dess lakejer Svensk Elitfotboll (SEF) i spetsen. Den supporterkultur som bland annat gett oss dagens höga publiksiffror och som vi alla vuxit upp med och älskar håller på att förintas av SvFF/SEF, småklubbarna, polisen, politiker och media. Går dessutom det nya lagförslaget (utökningen av den så kallade "Huliganlagen") igenom så innebär det att Sverige instiftar terroristlagar mot fotbollssupportrar som inte bara i praktiken blir helt rättslösa utan även i teorin. Nyvalde förbundspampen Bo Lundquists uttalande om att "99 procent av alla som älskar att se på fotboll ställer upp på lagförslaget" är skrattretande, ett rent hån och så verklighetsfrånvarande som det bara kan bli. Våran gissning är snarare att 99% av de aktiva supportrarna på landets fotbollsläktare är emot lagförslaget, helt enkelt för att det inte är värdigt en demokrati som Sverige.

När det gäller själva bortaresebojkotten så handlar det som bekant om att samtliga klubbar, med undantag av AIK och Hammarby, tidigare röstat igenom ett förslag om att det gästande laget, och då givetvis i första hand storklubbarna som har många bortasupportrar med sig, har kravet på att bekosta allt säkerhetsarbete själva i samband med matcherna vilket för AIK:s del kan komma att kosta hundratusentalskronor varje match bara för att vi är en storklubb med många resande fans! Detta samtidigt som hemmalagen, det vill säga småklubbarna, chockhöjer biljettpriserna och tar alla intäkter själva. För vissa klubbar pratar vi alltså om att de gör miljonintäkter bara på Stockholmslagens supporterskaror detta samtidigt som ex. en klubb som Djurgården fick bekosta säkerhetskostnader på uppskattningsvis 700 000 kr bara för sin premiärmatch i Norrköping. Och detta är alltså en regel som Dif själva varit med och röstat igenom, givetvis genom Bo Lundquist! Beklagligt också att en så stor och så kallad fristående supporterförening som Järnkaminerna inte har stake att ta ställning i denna fråga utan fortsätter sitta i knäet på klubben och Lundquist. Denna beskrivning verkar även gälla för resten av "Dif familjen" (läs: DFG) och även innefatta alla andra horribla förslag och uttalanden som Bo Lundquist svarat för. För våran del är det givetvis väldigt tråkigt att inte kunna bevittna matcherna mot IFK och Gefle på plats men ibland så måste man helt enkelt som supporter sätta sina egna personliga intressen åt sidan för en fråga som är större än så.

Det här handlar annars inte om enskilda klubbfärger eller klubbsympatier utan såväl när det gäller denna bojkott som andra ev. protestaktioner så är det viktigt att alla aktiva supportrar, oavsett klubb, är enade och för kampen mot den gemensamma fienden - den moderna fotbollen signerad det så kallade fotbollsetablissemanget. En fotbollssupporters enda riktigt stora möjlighet att påverka, protestera och visa missnöje är just på fotbollsläktarna. Det är där vi kan och ska utöva våran makt vilket vi gjort många gånger förut. Sedan spelar det ingen roll om det handlar om att protestera mot sin egen klubbs svaga resultat, usla styrelse eller som i detta fall en djupt orättvis regel som slår hårt mot våra föreningar. Därför är det en av de viktigaste frågorna inför framtiden att läktarna fortsätter tillhöra fansen. Och kom ihåg, även en tom läktarsektion är en symbolhandling. Fotbollens fiende är här med sina hot, förbud och straff. Det är dags för alla supportrar oavsett klubb att välja sida. Våran supporterkultur eller deras. Så svart eller vit är nämligen framtiden.

FIRMAN BOYS

---------------------------------------------

2008-05-03

Angående bortaresebojkotten

Den pågående bortaresebojkott som AIK- och Hammarbys supportrar gått i bräschen för måste beskrivas som lyckad trots att media ger det minimalt med uppmärksamhet och enstaka journalister istället gör allt för att baktala och förlöjliga den. I samband med vår bortamatch på Strömvallen i Gävle senast så beräknar Gefle IF själva att de förlorade minst 240 000 kr i missade publikintäkter för att AIK-fansen stannade hemma. Vi pratar alltså om nästan en kvarts miljon svenska kronor! Nu börjar det kännas... Dock, och det här är viktigt, så fick vi rapporter om att det trots bojkotten tog sig in ett litet antal AIK-supportrar på bortaläktaren. Dessa jävla bönder (gäller ej Branchen, Gävle) som sätter sig själva över gemensamt fattade beslut av samtliga AIK supportergrupperingar ska ha stryk! Om det nu hade blivit en bojkott även av Norrköpingsmatchen den 8/5 (som det alltså i dagsläget ej ser ut att bli pga att hemmalaget börjar krypa till korset) har vi bestämt oss för att själva ställa upp som så kallade strejkvakter...

I övrigt hänvisar vi till AIK-Alliansen och BajenGruppens senast gemensamma utskick i frågan som finns att läsa här och som vi alltså ställer oss bakom.

---------------------------------------------

2008-07-01

Bortaresebojkotten fortsätter!

Fotbolls-EM är över och så även en månad av njutningsbar och många gånger vacker fotboll. Äntligen(!) sparkar dock nu Allsvenskan igång igen men allt vad det innebär av usel fotboll, underpresterande spelare, korrumperat förbund och en supporterfientlig mediakår...men med äkta känslor och passion! Och garanterat fritt från ansiktsmålade clowner...

Vi ligger i vinnarhålet fyra poäng efter serieledande Kalmar och nu går vi givetvis för guld! Tio års seriesvacka ska nu upphöra. I dagarna skrev Vasalunds 24-årige kantspringare Yussuf Saleh på för AIK och spetsade därmed till konkurrensen än ytterligare på mittfältet inför omstarten. Till nästa säsong ansluter även Västerås SK:s 17-årige jättetalang (har vi förvisso hört några gånger förut...) Daniel Gustavsson.

På läktarna fortsätter AIK-Alliansens uppmärksammade bortaresebojkott som vi alltså fortsatt stödjer och ställer oss bakom till 100%. Bojkotten gäller som bekant det horribla i att sektföreningen SEF ställer som krav att de stora publiklagen ska betala för säkerhetsarbetet på bortaarenorna samtidigt som hemmaföreningarna kan skita i allt vad säkerhet och service är men samtidigt mjölka ut oss på hundratusentalskronor genom att lägga beslag på alla biljettintäkter själva. Det är heller inga småsummor det handlar om. För en förening som Örebro så innebär ex. 3000 AIK-supportrar enbart på bortasektionen en förtjänst på ca: 330 000 kr. Samma summor gäller när man möter Hammarby senare i sommar, en match som Bajens supportrar också kommer bojkotta. Ansluter sedan ytterligare något publiklag till bojkotten så pratar vi istället om ett inkomstbortfall för Örebro SK som skulle kunna innebära att deras elitlicens är i fara! Att klubbar som ÖSK (och tidigare IFK Norrköping) velat göra speciella överenskommelser med AIK för att få dit fansen och därmed våra pengar stärker även denna hypotes.

Vi har alla givetvis ett stort AIK-abstinens nu och det är självklart riktigt tråkigt och beklagligt att inte kunna stödja laget från läktarplats i Örebro och på andra arenor men detta är ett beslut som samtliga supportergrupperingar till klubben ställt sig bakom och då är det bara att rätta in sig i ledet för alla supportrar! Det är viktigt att alla AIK-supportrar fortsätter att stå enade i denna fråga och vägrar gå i förbundet och småklubbarnas ledband. Vi är AIK och dom ska ge fan i våra pengar! Det finns två språk som de flesta människor begriper. Det ena är våld vilket är ett språk vi behärskar till fullo. Det andra är pengar. Det är ett språk som alla AIK-supportrar nu sitter på makten att behärska. Tro oss - vi kommer segra men det kommer krävas fortsatta uppoffringar och tålamod. Tiden talar för oss! Se till att bojkotta alla bortamatcher tillsvidare!!

Vi vet att det är många AIK:are som sedan länge bokat upp sittplatsbiljetter tills på torsdag då det är en av säsongens populäraste bortamatcher. Är det så att Ni tvunget måste resa till Örebro så är det sittplats som gäller. Bortasektionen ska stå tom och vi planerar att ställa upp med strejkvakter för att så verkligen också se till blir fallet. De individer som inte respekterar bojkotten kommer att betraktas som illojala mot AIK:s supportrar och behandlas därefter.

Vi lever i en tid där politiker vill införa terroristlagar mot fotbollssupportrar och där förbundsbasen Lagrell vill skärpa dom ytterligare. Verkligheten är också sådan att avlönade ordningsvakter (och poliser) med teleskopbatonger kan misshandla ett 50-tal vanliga fotbollssupportrar (förutom att de är gårdare) med enda åtgärd att klubben tillsätter en "utredning" som blev ett skrattretande exempel på hur man på klassiskt vis sopar en av de värsta läktarskandalerna under mattan med byråkratiska floskler och konstaterandet att "oskyldiga supportrar kan ha drabbats av våldsamheter från vakternas sida"... Betänker man sedan att sylt-Mats höll i själva utredningen och att klubben i fråga styrs av fotbollens fiende Bo Lundquist samt plit-blottaren och ex-polisen Bo Andersson så inser vi att den föreningen har betydligt större problem än bara på planen och läktarna...

En sak är klar och det är att vi måste skydda och ta hand om oss själva, våra supportrar och vår klubb mot de yttre fiender som rör sig ute i periferin. För det är ingen annan som kommer att göra det åt oss.

Stöd AIK, stöd grabbarna, stöd bortaresebojkotten och hata alla andra!!

---------------------------------------------

2009-04-04

Bortaresebojkotten - säsongen 2009

Alla supportrar som vill följa med laget även på bortaplan ges nu chansen att göra så under matcherna mot Kalmar FF (måndag 13 april, röd dag) och Brommapojkarna (söndag 19 april) och vi hoppas därför att så många Gnagare som möjligt nu också tar chansen. Orsaken till den tillfälliga hävningen av fjolårets uppmärksammade, tråkiga men högst nödvändiga bortaresebojkott är att Kalmar och BP gjort en ekonomisk överenskommelse med AIK genom att följa UEFA-reglementet under dessa båda matcher istället för sektföreningen SEF:s regler. När det gäller en ev. fortsättning på bortaresorna så står det och faller med hur just SEF och dess anslutna klubbar hanterar både den ekonomiskt som principiellt viktiga frågan om kostnader och säkerhet för bortalagets supportrar. Än är frågan inte avgjord och så länge den hänger i luften kan alltid stridsåtgärden med bojkottade bortaresor återupptas. Vi lär få anledning att återkomma i frågan.

---------------------------------------------

2009-04-18

Ok med Örgryte borta

Efter att även Örgryte IS sagt ok till att arbeta efter Uefa-modellen gällande gästande supportrar så är det fritt fram för alla AIK-supportrar att följa med laget till bortamatchen mot ÖIS torsdag 23 april.
EDIT: Då Trelleborgs FF dragit ut på sitt besked huruviuda de tar säkerhetskostanderna eller ej så blir det inga resor från Stockholm till matchen den 5 maj. Däremot så är det helt ok och även klart med resor till bortamatchen mot Gefle IF den 25 maj.

---------------------------------------------

2009-06-12

Klart med Örebro borta!

Då hemmalaget tagit det mycket kloka beslutet att stå för säkerhetskostnaderna i samband med matchen mellan Örebro SK och AIK söndag 5 juli så är det även klart med en invasion av AIK-supportrar dagen till ära!

---------------------------------------------

2009-07-15

Gais borta!

Ingen bortaresebojkott sedan även Gais ledning tagit sitt förnuft till fånga angående kostnader för bortasupportrar i samband med matchen på nya Gamla Ullevi måndag 20 juli.

---------------------------------------------

2009-07-24

Ok med Malmö borta 30/7!

Nu står det klart att även Malmö FF tar säkerhetskostnaderna i samband med AIK:s bortamatch där torsdag 30 juli. Det blir allt tydligare hur beroende klubbarna, städerna och svensk fotboll i största allmänhet är av oss åskådare, och då inte minst AIK:s många resande supportrar. SEF:s och därigenom klubbarnas sanslöst korkade regler angående kostnaderna för bortasupportrar är numera helt tandlös och klubb efter klubb erbjuder sig istället att ta kostnaderna för att slippa stå med en helt tom bortasektion när AIK kommer på besök. Tydligare än så kan det inte sägas.

---------------------------------------------

2009-08-12

Halmstad borta ok!

...och där tog även Halmstads BK det kloka beslutet att ta hand om säkerhetskostnaderna till hemmamatchen mot AIK måndag 17 augusti vilket kommer att medföra ett stort supporterfölje från Stockholm.

---------------------------------------------

2009-09-13

Fler klubbar vill ha AIK-supportrar på plats (= pengar)!

Nu har såväl BK Häcken (måndag 14 september), Helsingborgs IF (torsdag 24 september) samt IF Elfsborg (söndag 4 oktober) klargjort att man kommer att ta hand om säkerhetskostnaderna även för bortasektionen när AIK kommer på besök. Det innebär att hittills samtliga lag som AIK mött (eller ska möta inom en snar framtid) på bortaplan gått emot sina egna och SEF:s sanslöst idiotiska reglemente och istället tagit det ekonomiska ansvaret för hela arenasäkerheten.

Enda undantaget är IFK Göteborg som ännu inte gått ut med sin ståndpunkt inför den heta avslutningsmatchen söndag 1 november.

---------------------------------------------