2010-02-22

Bajen hängda mitt på Söderstadion


Vi har den fullaste respekt för att alla Hammarby-supportrar är både besvikna, arga och självklart även griniga. Påsatta i arslet av sin egen klubbledning under åratal av vanstyre och utskämda såväl på planen som utanför. Att man då letar efter "hjältar", "legender" och "ikoner" att hålla i handen är fullt naturligt. Problemet är bara att de inte verkar växa på trän på Söderstadion... Lennart "Nacka" Skoglund köpte vi för en kostym, Michael Andersson sålde sig till IFK Göteborg för att sedan komma "hem" och föra söderbröderna till ekonomisk katastrof och spel i Superettan. Nuvarande tränaren har en AIK-tatuering och hans assistent ett Djurgårdsförflutet och öron som han kan flyga till månen med.

Sydamerikanen Sebastian Eguren gjorde 1 ½ säsong och 36 matcher för Hammarby IF men det räckte för att supportrar skulle tatuera in hans namn på kroppen och döpa sina barn efter honom. Vissa bajare jämför honom även med AIK-legenden Johan Mjällby...

När ryktena gick om att KGB skulle försöka storma Egurens presskonferens i Solna dök istället 30-talet firmagrabbar från AIK upp och stormningen blev inställd medan de två närvarande "Bajenligisterna" förnekade att de ens var bajare. Felstavat klotter är vi ju vana vid när det gäller Bajen. Nu stavade man i alla fall rätt men åkte till fel adress när man skulle skrämma Eguren med sprayburkarna. Och när AIK-grabbar och AIK Säkerhet väntade bajentuffingar på dagens träning så lös de givetvis med sin frånvaro. Det fick bli en hängd docka med Egurens namn på Södermalm istället men den dockan dök idag upp utanför Söderstadion med en KGB-tröja på sig (se bild ovan!) och lyteskomiken verkar aldrig ta slut!

Bajens grabbar vet förhoppningsvis spelreglerna men vi vill verkligen varna vanliga bajenjönsar med alla tillhörande femtioelva olika ultrasgrupper och yngre kickersgäng: Gör inte saker som Ni inte kan ta konsekvenserna av för då kommer det att gå illa!

Vi välkomnar Sebastian Eguren till de regerande svenska trippelmästarna och tycker det är kul för honom att äntligen få spela i en vinnande storklubb. Hammarby Hockey har redan lagt ner verksamheten. Förhoppningsvis dröjer det inte länge innan Hammarby Fotboll går samma öde till mötes. Grin Bajen - vi vill se Era tårar!

"Det finns bara en - Sebastian Eguren..."