2008-08-13

Firman Boys ger sitt stöd till Rikard Norling

Med anledning av den senaste tidens svaga sportsliga resultat och på annan förekommen anledning så vill vi göra följande uttalande:

Rikard Norling tog över ett AIK i fritt fall 2005 efter att en lögnaktig och usel styrelse tillsammans med lika usla spelare fört oss ur allsvenskan för första gången på 25 år. Med Norling som chefstränare vann vi Superettan och avancemang till Allsvenskan där vi comebackåret enbart var en domarskandal ifrån ett SM-guld men via en andraplats tog oss ut i Europa igen. Året därpå var vi länge med i den absoluta toppstriden innan styrelsen sålde vår bästa spelare (och SM-guldet?) till oljeschejkar och vi slutade femma vilket ska ses som en missräkning. 2008 års säsong är hittills under all kritik och något som såväl spelare, tränare, sportchef som styrelse ska ta åt sig av. Vi vägrar dock, som vissa inom klubben nu försöker, att göra Rikard Norling till ensam syndabock för detta.

Alla vet vilken kravbild vi har på det här laget. Vi har heller aldrig tidigare tvekat att agera på det sätt som vi tror är bäst för AIK när resultat eller annat ej varit till vår belåtenhet. Det kan flertalet inom klubben gå i god för genom åren. Därför vill vi nu, återigen, betona att vi har fortsatt fullt förtroende för Rikard Norling och hans tränarteam. Vi är övertygade om att Rikard är rätt man att ge denna klubb den framgång vi så väl förtjänar. Rikard lever för AIK och har ett fotbollstänk som är få tränare förunnat. Han har en ambition och målsättning med denna klubb som vi delar och vi ställer oss därför bakom honom till 100 % och hoppas av hela våra hjärtan på en omedelbar uppryckning och en stor framtid för vårt fotbollslag.

Vi uppmanar också spelartruppen att omedelbart rätta in sig i ledet och börja göra skäl för sina höga löner. Hittills har spelarna svikit både oss supportrar och sin tränare. Vad sportchef och fotbollsstyrelse anbelangar så ska man se till att behålla våra bästa spelare och ge tränarteamet de bästa förutsättningarna inför återstoden av denna säsong och inför nästa år. All annan inblandning betackar vi oss emot å det bestämdaste.

FIRMAN BOYS