2012-01-25

Inför hockeyderbyt - AIK:s supportrar i enad aktion mot polisens trakasserier!

I tider då debatten om idrottsvåld och huliganism rasar som hårdast skapas utrymme för media, myndigheter och politiker att plocka billiga poäng och genomföra symboliska åtgärder som knappast har någon chans att bli fruktbara. Detta har bland annat resulterat i att polisen de senaste hockeyderbyna i skymundan kunnat få fritt spelrum för att genomföra specialinsatser mot klacksupportrar - oavsett klubb. Men dessa insatser har dock inte varit i närheten av att minska riskfyllda situationer, snarare tvärtom.

Det har handlat om fullständigt godtyckliga omhändertaganden och visitationer, trakasserier förklädda till så kallade "narkotikasatsningar" med tillhörande urinprov på polisstation samt nytt rekord i antalet avvisningar från arenan vid minsta tillstymmelse till ifrågasättande. Trakasserier som inga andra människor eller föreningsmedlemmar i samhället skulle acceptera.

Polis och ordningsvakter svarade på det senaste hockeyderbyt för ännu en krigshandling mot oss AIK-supportrar. Man vågade sig in på vår läktare! Vi accepterar inte ordningsmakten så frikostigt på våra läktare, varken på Norra Ståplats eller på Hovet/Globen. Våra läktare tillhör oss - alltid! Vi tänker inte stå och dela läktare med varken poliser eller guljackor, sådana färgklickar hör hemma på andra sidan.

Bägaren har nu fullständigt runnit över för alla AIK:s aktiva och engagerade supportrar. Vi har tillsammans med de andra organiserade supportergrupperna beslutat att sätta hårt mot hårt. Men vi måste göra det tillsammans, alla supportrar. Vi vägrar att bli behandlade som boskap av polisen. Vi tänker inte finna oss i att få några av de viktigaste och roligaste matcherna förstörda av polismakten där våra rättigheter sätts ur spel och där polisen själva är de som mest bidrar till irritation och potentiellt våldsamma situationer.

Det som gäller inför derbyt AIK-Dif i morgon torsdag 26/1 är därför följande:

1) Hela AIK:s klacksektion ska i de två periodpauserna gå ut från läktaren till utrymmena bakom - vid kioskerna/puben/toaletterna. Detta kommer att försvåra polisens arbete att peka ut och plocka enstaka, ensamma supportrar. Stå upp för din klubb och dina AIK-bröder, tillåt inte polisen att godtyckligt plocka vem som helst bara för att de är på väg ut från pissoaren.

2) Om man ändå blir omhändertagen av polisen och ombedd att lämna ett urinprov - vägra och kräv istället att bli körd till polisstationen och få lämna ett blodprov till en legitimerad läkare. Detta har alla rätt att kräva. Polisen är en myndighet som alla andra och deras resurser är inte obegränsade. De har inte råd att köra så många till stationen för att sedan sitta och vänta på en läkare för att få ta ett blodprov som i de allra flesta fallen ändå är negativa. Varje sådant negativt blodprov är en vinst, medan ett urinprov knappt kräver några resurser alls. Det kommer att kosta några timmar ur ditt liv, men det är antingen det eller så fortsätter trakasserierna.

3) Om polisen och/eller ordningsvakter kliver in på AIK:s klacksektion så kommer detta att betraktas som en ren krigshandling mot AIK:s supportrar och hanteras därefter.

Vi är för att det ska vara säkra och trygga arrangemang för alla AIK-supportrar och just av den anledningen tänker vi inte längre acceptera polisens provokationer och trakasserier.

Stöd AIK!

FIRMAN BOYS