2003-09-16

Expressen insinuerar men vi vet!

Kisfaludy har brett stöd - Sverigescenen uppmanar fansen att börja agera!

Nedanstående text och artikel var tänkt att publiceras först efter säsongen men med anledning av två "anonyma" AIK spelare, en skvallerjournalist och hans sorgliga mentor från samma tidning så väljer vi att lägga ut artikeln redan nu.

Det här ska inte handla så mycket om det faktum att laget har skämt ut sig för fjärde säsongen i följd och för närvarande innehar en föga glamorös tiondeplacering eller att våra fiender Djurgården (16 poäng före med två matcher mindre spelade) och Hammarby (11 poäng före med en match mindre spelad) krigar om SM-guldet - igen! Nej, det ska istället handla om framtiden för vissa spelare och inte minst attityder inom spelartruppen.

När över 50 AIK anhängare tog sig till Karlberg och AIK:s träningsanläggning en tidig lördagmorgon var det ett sätt att visa för spelare och ledning att tiden är mogen att agera. För gör man det inte nu så kommer vi supportrar att göra det. Efter det har laget spelmässigt ryckt upp sig men definitivt inte resultatmässigt. Åtta raka utan seger i Allsvenskan och enligt Expressen ett utbrett missnöje över hela spelartruppen mot såväl Sanny Åslund som Richard Money men framförallt mot sportchefen Peter Kisfaludy som av Expressens lakejer inom truppen kallas för "ett skämt utan koll". Vidare att "han är där för sitt ego", och att "det förstör för laget". "Ingen tar honom på allvar längre" och "han är ett stort skämt" är andra initierade och begåvade citat av spelare samma dag som laget reste till Örebro för match.

Vi har pratat med en hel del av AIK:s starkaste och mest inflytelserikaste supportrar dels från olika organisationer med även andra "privata" AIK:are som aktieägare, ständiga medlemmar, sponsorer och folk inom själva föreningen. Nästan alla är rörande överens om att Sanny Åslund och Peter Kisfaludy är rätt män att som VD respektive sportchef försöka vända AIK skutan på rätt köl igen, såväl sportsligt som ekonomiskt. Peter Kisfaludy gör ett jättejobb för AIK Fotboll. Han har ett mycket brett kontaktnät och torde vara den sportchef med bäst pejl på landets unga talanger inte minst inom Stockholmsområdet. Peter Kisfaludy kan fotboll och är rätt man att leda jakten på det "nya" AIK. Att han pratat lite för mycket med media i vissa frågor är en brist han numera tycks vara medveten om. Men att det skulle finnas något "utbrett missnöje" inom spelartruppen med Kisfaludy eller någon annan i ledningen är inga uppgifter vi har. Däremot besitter Kisfaludy egenskapen att han ställer krav. Och det är också det Expressens artikel indirekt handlar om enligt våra källor. För inom AIK finns en liten klick spelare som sänker både kavliteten och moralen. Kvaliteten därför att de inte tillför laget någonting. Dom är helt enkelt för dåliga. Moralen för att de gnäller, missköter sig utanför planen samt sprider skitsnack till kvällstidningarna. Vi ska titta närmare på dessa spelare.

Svante Samulesson och Samuel Ayorinde fick tidigt besked om att de var fria att lämna klubben. Bägge förklarade att de var villiga att stanna och kämpa om en plats. Bra så. Men de har misslyckats! Svante Samuelsson är att betrakta som en av de mest misslyckade värvningarna i modern tid med tanke på förväntningar och lön. Problemet med Svante Samuelsson är att han sitter på ett fyraårskontrakt samt att han hittills helt sonika vägrat lämna klubben trots ledningens försök att sälja honom. Det hela handlar om pengar. Samuelsson ser sin chans att fortsätta suga ut AIK på stora summor då han vet att han har ett kontrakt som ingen annan klubb kommer kunna matcha. AIK å sin sida har rejäla sedelbuntar att spara in om Samuelsson lämnar klubben före kontraktets utgång. För oss supportrar är det naturligtvis fullständigt oacceptabelt om en spelare medvetet sitter och mjölkar ur pengar från klubben utan att ens vara i närheten av en plats ens i truppen. Och då spelar det ingen som helst roll att Samuelsson för all del ska ha respekt för sitt sätt att sköta detta internt och ej gå ut i pressen och gnälla över sin sportsliga situation. Men, det är å andra sidan inte så svårt att hålla god min när den feta lönechecken trillar in varje månad. Svante Samuelsson måste ta sitt ansvar för sina dåliga prestationer i AIK tröjan och lämna klubben till nästa säsong!

Samuel Ayorinde har också gjort sitt i AIK. "Ayo" kommer dock alltid bli ihågkommen som en hjälte efter sitt 3-3 mål mot Djurgården i vårderbyt och inte minst efterspelet efter detta. Men, tiden är nu kommen för "Ayo" att lämna föreningen. Ayorinde tjänar inga jättepengar i AIK men sitter även han med ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong och bör därför förmås att lämna klubben. Hans utspel i media nyligen stärker inte heller direkt hans aktier men han hade åtminstone staken att gå ut i sitt eget namn.

Spelare som Benjamin Kibebe och Gary Sundgren spelar för sin framtid inom AIK. Och Andreas Alm har redan tagit sitt ansvar och lämnat AIK sedan han fått besked om att han ej ingår i klubbens framtidsplaner. Daniel Tjernström har spelat för sin framtid under hela vårsäsongen och har haft turen att laget saknat naturliga vänsterfötter samt gick bra i våras. Tjernström hamnade dock i onåd hos ledning & supportrar sedan han påträffats dyngrak ute på stan två dagar före höstderbyt mot Dif. En präktig fylleskandal som ger tillbakablickar till "Fylle-Thylles" dagar. AIK:s ledning förklarade för Tjernström att hans beteende var oförsvarligt och man förde diskussioner om att bänka "Tjerna" till derbyt men brist på vänsterbackar räddade Tjernström den gången. Daniel Tjernström har internt bett om ursäkt och säger sig "skämmas som en hund" över det inträffade.

Karl Corneliusson är truppens stora gnällspik och har tidigare blivit varnad av grabbarna att gå ut i media och sprida dynga. Enligt uppgifter till sverigescenen.com är Karl Corneliusson en av de "anonyma" fega kräk till spelare som gått till Expressen i egna syften. Corneliusson har tidigare hamnat i onåd hos supporterfalanger sedan han pekat finger mot sin egen publik vid minst två tillfällen men detta var droppen! Kalle Corneliusson spelar inte i AIK 2004. Han ska överhuvudtaget passa sig jävligt noga och vi råder Corneliusson att hålla väldigt låg profil sin sista tid i AIK! Detta gäller även andra spelare som har tankar på att kontakta kvällstidningarna för att smutskasta föreningen!!

En annan som måste bort från AIK är den gamle Djurgårdaren Pär Millqvist. Millqvist är, tydligen, assisterande tränare(??) och har så varit sedan Olle Nordins dagar...och Peter Larsson...och Dusan Uhrin...och nu Richard Money. På Stuart Baxters tid fick Millqvist plocka koner på träningarna och det är månne det han duger till för någon tränare av rang kommer han aldrig bli! Millqvist är en lekfarbror utan pondus som representerar en förlorarkultur som spridit sig inom laget och som dessutom varit med om att sänka inte mindre än tre tidigare huvudtränare, ska det behöva bli en fjärde??

Peter Kisfaludy ställer krav på spelarna - och detta skrämmer vissa inom truppen som aldrig behövt leverera i AIK. Sötebrödsdagarna är över och de spelare som inte är beredda att börja ta ansvar och jobba hårt för klubben ska drivas iväg från föreningen. Och klarar inte ledningen av det så har vi hundratals supportrar som gärna hjälper till! Den tiden när spelare kunde komma till AIK och hämta ut 200 000 kr/mån och nöja sig med det utan att behöva ta något särskilt ansvar för lagets sportsliga prestationer är över! Vi kommer börja agera om inte parasiterna frivilligt lämnar klubben - kommer Du??

Näste man till rakning...