2013-01-24

Legoknekten Mohamed Bangura

Idag är en mörk dag för alla AIK-supportrar. Den före detta AIK-hjälten Mohamed Bangura lånas ut under hela säsongen 2013 från sin skotska klubb Celtic FC till de regerande svenska mästarna IF Elfsborg.

Mohamed Bangura var en stor profil med särskilda band till klubben och vi glömmer aldrig hur han starkt bidrog till att rädda ett AIK i fritt fall under katastrofsäsongen 2010. Bangura har även AIK att tacka för mycket. Det var här han blev ett namn och började tjäna pengar. Det var här han fick chansen att bli utlandsproffs efter att ha blivit avundsjuk på landsmannen Teteh Bangura när han såldes och då börjat gnälla och via sin agent Patrick Mörk försökte ställa krav på AIK trots att Bangura då var under kontrakt. Det var här han och hans familj fick stöd och kärlek när hans fru fick missfall. Det var här hans karriär fick chansen att komma på fötter igen efter att han börjat frysa fast på Celtics bänk. Det var här han kysste klubbmärket och förklarade sina känslor för klubben. Det var här han fick chansen att hylla Råsunda med tröja nummer 75. Och det var här han fick chansen att göra en bejublad comeback till den historiska säsongen 2013 på Nya Nationalarenan - men Bangura nobbade AIK och valde pengarna, konstgräset och IF Elfsborg före AIK-fansens eviga kärlek och respekt.

AIK har länge haft en dialog med både Celtic och Bangura. Celtic ställde som krav att AIK skulle ta hela Banguras lön inklusive bonusar till en total summa av ca: 9 miljoner kr. Naturligtvis inte ekonomiskt försvarbart någonstans. Hoppet stod då istället till att Bangura skulle kunna tänka sig att själv gå ner något i lön för att få spela i AIK. Men den skenheliga och girige Mohamed Bangura svarade då att han "inte tänkte sänka sin lön med en(1) endaste krona". Då nappade Elfsborg och betalade vad Bangura och Celtic ville ha.

Det var givetvis oerhört bittert för alla AIK-supportrar att behöva se Bangura i Elfsborgs tröja på dagens presskonferens i Borås ackompanjerad av fetknoppen Jörgen Lennartsson, fyllskallen Stefan Andreasson och jublande lokaljournalister. Bitterheten förstärks också av att även den AIK-fostrade Magnus Eriksson nyligen värvades av Malmö FF för ca: 4 miljoner kr och att stockholmaren Ludwig Augustinsson valde Mikael Stahres IFK Göteborg framför AIK då Blåvitt var villiga att betala de 3 miljoner kr som BP krävde för sin 18-årige vänsterback. En spelare som sannolikt inte heller skulle gjort många matcher från start i AIK den här säsongen. Naturligtvis även det korrekta beslut av AIK:s ledning att inte betala de pengarna. Men det förstärker också den frustrerande känslan en dag som denna.

AIK Fotboll borde omgående tillsammans med övriga två storklubbar inom svensk fotboll (IFK Göteborg och Malmö FF) ta initiativet till att bryta sig ur ankdammarna Svenska Fotbollförbundet och Svensk Elitfotboll och skapa en egen liga där de stora klubbarna likt alla andra europeiska länder premieras framför de mindre. Det ska inte vara möjligt att en skitförening som Elfsborg från en liten obskyr håla kan nå sådan framgång såväl sportsligt som ekonomiskt enbart tack vare att de är ekonomiskt dopade dels tack vare att Borås kommun håller klubben bakom ryggen och dels tack vare alla TV-pengar som storklubbar som ex. AIK tvingas lämna ifrån sig. Dessutom så försörjer redan vi Stockholmare dessa inavlade bönder via skattsedeln.

Nio miljoner kr är även ungefär lika mycket pengar som poliskostnaderna kommer uppgå till per säsong för AIK Fotboll om inte regeringen ändrar denna helt sjuka lag. Polisen, dessa inkompetenta, korrumperade och fega as, lägger ner enorma resurser på att i hundratal masstrakassera fotbollssupportrar istället för att se till att lösa och förebygga riktiga brott som när kvinnor blir våldtagna på öppna gator och 9-åriga barn blir attackerade av pedofiler. Vi spyr!

BANG-BANG-HORA!

sverigescenen.com