2013-06-18

Mot Den Moderna Fotbollen

AIK Fotboll offentliggjorde idag på en presskonferens att man tänker spela en träningsmatch mot den engelska storklubben Manchester United den 6 augusti. Vi tar starkt avstånd från denna jippotillställning.

AIK har underpresterat kraftigt under första halvan av säsongen och bör fokusera på att omedelbart efter detta uppehåll börja vinna seriematcher, ingenting annat. Att mitt emellan två viktiga allsvenska matcher spela en kommersiell jippomatch vars enda syfte är att sälja popcorn och souvenirer åt Manchester United är rakt emot vad vi och AIK:s övriga aktiva supportergrupper står för.

Svensk ligafotboll förstörs av felhanterad kommers. Jippomatcher av denna typ hör hemma i USA eller på Tele 2 Arena där Hammarby IF, likt vi i AIK nu gör, säljer sina ideal för att möta Zlatan Ibrahimovic Paris Saint-Germain. En match som samma individer inom AIK:s ledning som nu drivit igenom jippotillställningen mot Manchester United tidigare propagerade för att AIK, Djurgården och Hammarby skulle spela tillsammans som en slags "Stockholmsallians", detta innan engagerade supportrar uppmärksammade AIK på konsekvenserna av detta och lämnade matchen åt Bajen.

Vi kommer inte att betala hutlösa biljettpriser för att se AIK möta Manchester United på Nationalarenan. En match som dels är ännu ett exempel på en rad oroväckande tendenser sedan flytten till vår nya hemmaarena och dels ännu ett exempel på AIK:s allt sämre dialog och kommunikation med sina egna supportrar. Vi uppmanar övriga AIK-supportrar att bojkotta denna match och lämna arenan till landslagspublik och Premier League-älskare från Knäckebröhult så får vi se hur kul det blir.

Vi är AIK. Vi står på egna ben och dansar inte efter andras pipor. För oss är fotboll på riktigt. Vårt lag ska prioritera att vinna de matcher som räknas och inte ställa upp på meningslösa evenemang vars enda syfte är att suga ut pengar från supportrarna. Ska AIK möta Manchester United så ska det vara i en europacupmatch som vi via våra sportsliga resultat kvalificerat oss för. Vi går inte på jippomatcher och vi höjer beredskapsnivån markant. Vi frågar oss om de drivande individerna bakom detta projekt förstår vad deras uppgift är. Vi vet vad vår är. Tvinga oss inte att visa det.

FIRMAN BOYS