2007-05-04

OLD SCHOOL REUNION 2007!

Råsunda Stadion, Norra läktaren, Måndag 28 maj kl: 20.00, Dif-AIK!

Till "bortaderbyt" mot Dif den 28/5 satsar vi på nostalgi. Då inga årskort gäller till denna match så uppmanar vi alla Gnagare som någonsin försvarat klubbens färger och anseende att köpa biljett till den Norra läktaren och då i första hand till Norra nedre. Vi syftar på alla Ni vardagshjältar som slagits för klubben i Ert hjärta mellan åren 1977-2007. 30 år av blod, svett och tårar...men också av glädje, stolthet och vänskap. 30 år av segrar och förluster. 30 år av kärlek och hat. 30 år av AIK.

 • För 30 år sedan...AIK fans anordnar den första riktiga bortaresan. Under en hockeymatch i Gävle spårar det ur på läktarna och polis hotar bryta matchen.
 • För 20 år sedan...AIK supportrar i kravaller mot Bajenfans efter den klassiska boxturneringen Nackas Minne på Hovet.
 • För 10 år sedan...AIK grabbar från Firman Boys slår sönder Djurgårdens DFG utanför restaurang Läckerbiten på söder innan en derbymatch. Ett av de våldsammare slagen under detta årtionde.
 • Nutid: Måndag 28 maj 2007, Dif-AIK, Råsunda, Norra nedre läktaren. Vi utlovar en känslofylld och passionerad läktare + tifo alá Grabbarna. Vi ska även försöka ordna en och annan comeback från någon gammal klackledare. Gammal som ung, färsking som rutinerad, kategori A, B eller C supporter - Det här blir Eran kväll!

  DEN 28 MAJ ÄR DAGEN DÅ NORRA BLIR OLD SCHOOL
  KÖP BILJETT
  HATA DIF

  ---------------------------------------------------------

  2007-05-27

  OLD SCHOOL REUNION 2007!

  Nästa match: Djurgårdens IF-AIK, Råsunda, måndag 28 maj kl: 20.00.

  Viktig information till alla AIK supportrar på den Norra läktaren:

  Nu lägger vi Norrköpingsmatchen åt sidan och sätter istället full fokus på Norra Europas största hatderby: Djurgår´n-AIK! Lilla Dif mot stora AIK. 116 år av starka känslor. 116 år av genuint hat. 116 år av heligt krig. Det är vi mot dom och alla Gnagare står enade på måndag kväll i en kamp för våra färger, klubb och anseende.

  sverigescenen.com i samarbete med Firman Boys presenterar stolt: Old school reunion 2007! Grabbarna är för första gången sedan "staketderbyt" mot Bajen-04 tillbaka i samlad trupp på den nedre norra läktaren och vi inbjuder alla AIK supportrar oavsett kategoribeteckning till en kväll fylld av känslor, passion och kärlek till AIK. Denna kväll tillhör Norra fansen! Vi ska gemensamt sjunga ut gårdarna och förväntar oss att våra spelare kämpar tills dom spyr för att göra oss stolta och ta tre poäng.

  Vi förväntar oss även att samtliga supportrar respekterar följande förhållningsregler:

 • När spelarna äntrar planen genomförs ett koreografiskt tifo av AIK Tifo. Hela norra läktaren ska delta. Följ anvisningarna.
 • Direkt när detta tifo är avslutat (och inte innan!) ska nästa tifo alá AEK Athen-99 startas. Här förväntar vi oss att alla som vill/ska delta placerar sig längst ner på läktaren utefter hela staketet.
 • Efter detta hälsar den Norra läktaren Djurgårdens spelare välkomna (förutsatt att deras målvakt börjar stå vid det norra målet). Tänk tidigt 90-tal eller gamla hockeyderbyn på Hovet.
 • Sedan sjunger vi i 90 minuter + tillägg och de som idag styr klacken från staketet kan göra det även denna kväll men vi hoppas också se ett och annat gästspel av tidigare klackledare. Flera har redan aviserat sin ankomst.

  STÖD AIK! HATA dif!

  ---------------------------------------------------------