2015-04-03

Angående den så kallade ”yngrescenen”

Under rubriken ”Det ryktas…” skriver vi idag om det uppgjorda yngreboxet den 29 mars mellan AIK och Djurgården som de senare gick segrande ur. En förlust är en förlust oavsett vad och ”AIK:s Yngsta” ska härdas så det säger vi ingenting om. Det vi skriver nedan hade vi skrivit oavsett utgång i just den här uppgörelsen. Det vi däremot vänder oss emot är den tråkiga utvecklingen gällande brist på att följa uppsatta överenskommelser och bristen på att hålla sina löften.

”Yngrescenen”, ibland även kallad ”babyscenen”, är speciell där oftast unga och ej färdigväxta killar vare sig fysiskt eller mentalt får pröva sina krafter mot likasinnade. Målet och syftet är givetvis att de en dag ska vara redo att försvara klubbens färger på den stora scenen där ingen räknar vare sig ålder, kilon eller nummerantal.

Det som händer på matchdag eller dylikt är en sak och det är inte detta det här gäller. Men det är skillnad på att vara en 17-18 årig kille som nyss börjat springa med en yngreliga och att i ett uppgjort möte i ett industriområde istället frontas av ett antal 30+ grabbar (läs: män) från motståndarnas huvudfirma som varit aktiva fotbollsligister i över tio år.

Övertramp har skett från alla ligor tidigare men bokar ”AIK:s Yngsta” ett uppgjort möte så ska motståndarna kunna förvänta sig att AIK kommer med enbart grabbar från ”AIK:s Yngsta” och att de håller nummeröverenskommelser eller dylikt. Men att som ”Djurgårdens Yngsta” gjorde senast och boka ett 20-20 möte med ”AIK:s Yngsta” med max fyra äldre åskådare/filmare men i själva verket dyka upp med en 22-mannaliga varav flertalet DFG och till och med en 30-årig bajare(!) samt ytterligare ett 10-15 tal DFG som åskådare/filmare…det drar ett löjets skimmer över hela branschen och riskerar på allvar att destabilisera hela yngrescenen!

Vill någon yngre liga i fortsättningen möta ”AIK:s Yngsta” i ett uppgjort möte så förväntar vi oss att man också följer de överenskommelser som man bestämt innan. I alla andra fall så uppmanar vi svenska eller europeiska firmor att kontakta Firman Boys boxorganisation så kommer vi med vad vi har och utan några regler.

FIRMAN BOYS